Слави Трифонов: Предателство! Утре въобще няма да предлагаме кабинет

Ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на „Има такъв народ“ като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи заради поведението им и предателството на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. „Не е тежка тази дума „предателство“ – предателство е, когато някой те предаде. Затова ние утре въобще няма да предлагаме за гласуване проектокабинет – защото бяхме заявили ясно, че без партиите на протеста ние няма да предлагаме кабинет. Това каза лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във видеобръщение, излъчено по телевизия 7/8.

Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние, като първа политическа сила в сегашния парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Разбира се, че съществува възможността при следващите две възможности, определени от Конституцията, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП, да създадат правителство и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна, заяви той.

Благодаря на всички, които не се уплашиха да застанат заедно с нас с имената си и с лицата си и в първото, и във второто ни предложение за кабинет. Благодаря и на парламентарната група на „Има такъв народ“ и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим заедно, каза още Слави Трифонов.

novini.bg