Силна гражданска листа регистрира коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“

Водач на листата е Станчо Ставрев – зам.-кмет на община „Тунджа“. Той е на 45 години, завършил е Балканистика във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ . Повече от 10 години реализира успешно образователна и социална политика за жителите на община „Тунджа“. Известен е в града и в областта с винаги активната си гражданска позиция по обществени въпроси. Женен, с две деца.

Второто място е за коалиционния партньор от ЗНС – Петър Личев, на 42 г. , уважаван бизнесмен и коректен работодател. Петър Личев има опит в местната власт, тъй като е бил общински съветник в община „Тунджа“, а в момента е общински съветник в Ямбол.

Мими Караколева, координатор на Изправи се. Бг за област Ямбол, е на трето място в листата за народни представители. Тя е учител по български език и литература, има 6 годишен опит като журналист. Познато име и лице от екрана на местната кабелна телевизия. В момента е в майчинство след раждането на второто си дете в края на февруари.

Д-р Таня Георгиева е на следващата четвърта позиция. Д-р Георгиева живее и работи в гр. Стралджа. Тя е  общопрактикуващ лекар, чиито пациенти й се доверяват напълно. Има две дъщери, едната е поела по професионалния път на своята майка и в момента завършва медицина в София.

Стоян Петков, баскетболист и капитан на ямболския баскетболен отбор, е на 5 място. Многобройните почитатели на спорта имат своя представител в лицето на Стоян Петков, който повече от 10 години е част от ямболския тим. Той е женен и заедно със съпругата си се радват на две прекрасни малки момиченца. 

Шестото място е за Милена Паскова, директор на детската градина в с. Кабиле. Г-жа Паскова е уважаван ръководител и педагог, който приема учителската професия като мисия, защото грижата и възпитанието от най-ранна детска възраст са здравата основа за добри и почтени хора. 

 На седмо място е Теодора Ненкова. Тя е собственик на два социални дома в с. Болярско. Като доставчик на социални услуги Теодора е човек с огромно сърце, което разбира и откликва на човешката болка. 

Осмото място е за един млад човек, който няколко години живее в Америка, има шанса са подреди живота си там, но обичта към България и родното място го връщат в Родината. Това е  Пламен Петров на 27 години, завършил е Икономика и в момента успешно помага в семейния мебелен бизнес. Съвсем скоро Пламен ще стане баща за първи път.