Секретарското място в РИК – Ямбол отива при БСП, реши ЦИК

Със свое решение днес ЦИК обяви назначаването на Районната избирателна комисия. Съставът ѝ бе определен от централната комисия, след като партиите не успяха да се разберат за разпределението на местата по време на консултациите миналата събота. Спорът беше секретарското място, за което претендираха от БСП и от ДПС. От ЦИК изненадващо дават едното от зам. председателските места на ИТН, вместо на ДБ.

За председател на РИК – Ямбол е утвърдена Биляна Кавалджиева, която доскоро бе зам.-областен управител.

Съгласно решението, секретар на районната комисия ще бъде отново номинацията на „БСП за България” – Яна Първанова. Тя бе на същата позиция и на предходните избори. БСП има право само един представител в комисията. Претендентът за поста, за когото настояваха от ДПС – тополовградският бизнесмен Спасин Карайчев, остава редови член на комисията.

Макар на консултациите политическите сили да бяха постигнали съгласие относно останалия състав на комисията, от ЦИК изненадващо са сменили единият от зам.-председателите. Предложената от „Демократична България” Нели Стоянова остава редови член, а зам.-председател ще бъде Милко Димитров, излъчен от „Има такъв народ”.

netnews.bg