Сдружение за опазване и развитие на традицията и културата „БЕЛИ ВУКОВИ“ – Сърбия ще е специалният гост на Панаира през 2022 г.

Приключи гласуването за специален гост на Панаира на туристическите забавления и анимации – 2022. Победителят –  Сдружение за опазване и развитие на традицията и културата „БЕЛИ ВУКОВИ“ – Сърбия, спечели вота  с 460 гласа.

Инициативата се проведе за първи път, с тенденция да се превърне в традиционна. Община Ямбол и Регионален исторически музей – Ямбол дадоха възможност на публиката да избира между  шест кандидатури, всяка от които получи в по-голяма или по-малка степен подкрепата на публиката. Кратките видео визитки на номинираните бяха публикувани на официалната фейсбук страница на Община Ямбол на 17 септември 2021 година. В рамките на две седмици всеки можеше да се запознае с участниците в гласуването и да подкрепи своя фаворит. Победителят бе определен на база брой харесвания. Организаторите благодарят на всички, които се включиха във вота, както и на участниците в надпреварата.

Ето и финалните резултати:

  1. Сдружение за опазване и развитие на традицията и културата „БЕЛИ ВУКОВИ“ – Сърбия – 460 гласа
  2. Сдружение „DIOKLECIJANOVA LEGIJA” – Хърватия – 288 гласа
  3. „ПАЛЯЧИ – ОГНЕНО И СВЕТЛИННО ШОУ“ – България – 252 гласа
  4. Васил Василев, „MEDIEVALISTICALS DESIGN“ – България – 109 гласа
  5. Сдружение за исторически възстановки „ЧИГОТ“ – България – 106 гласа
  6. Сдружение „CASTRUM NOVIS” – Румъния – 35 гласа