Ротари клуб – Ямбол дари пилон с националното знаме на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“

    Пилон с националното знаме дари на Езикова гимназия „Васил карагьозов“ Ротари клуб- Ямбол. Дарението е по проект “Гордо знаме, горди българи”, който организацията стартира в края на миналата година по повод 90-та годишнина на Ротари България.  

    По проекта Ротари клуб – Ямбол ще закупи 44 знамена, по всяко за 43 училища на територията на областта, както и едно за РИО. Ще осигури пилони и поставянето им в училищата , където такива липсват, като осигури закупуването на самите пилони, както и съответното проектиране, съгласуване с компетентните органи и поставянето им. Закупените знамена и поставените пилони ще бъдат дарени на училищата. 

   Проект „ГОРДО ЗНАМЕ, ГОРДИ БЪЛГАРИ“допринася за развитието на младото поколение и утвърждаването на националните ценности и държавните символи. В този проект ще бъдат включени членовете на ИНТЕРАКТ, с цел подкрепа на тяхното развитие и обучение за бъдещите им дейности. Проектът е устойчив, тъй като поставените знамена на пилони във всяко училище ще могат дългогодишно да бъдат съхранени и ползвани, без да се изисква скъпа поддръжка.