Розовият кемпер на „Една от 8“ ще посети Ямбол

Безплатни ехографски профилактични прегледи за рак на гърдата ще бъдат проведени в Ямбол на 24 и 25 октомври в сградата на Обредния дом на ул.“Славянска“ 4. Условието е дамите да са на възраст от 20 до 65 години, да не са били диагностицирани с рак на гърдата и да не са бременни. Предвижда се да бъдат прегледани абсолютно безплатно 130 жени в Ямбол.

      Всеки, който желае, може да се запише за безплатен профилактичен преглед днес и утре (16 октомври и 17 октомври) в часовете 10:30 и 16:00 часа на телефон- 0888 811 323. Организаторите от  Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“  информират, че досега поради огромния интерес в другите градове всички прегледи се изчерпват в рамките на първия ден. След изчерпване на прегледите, телефонът за връзка няма да бъде активен. Екипът на „Една от 8“ призовава за разбиране и търпение.

      Паралелно с прегледите в Ямбол ще пристигне и Розовият кемпер на „Една от 8“ Организаторите канят всички дами с диагноза рак на гърдата да посетят розовия кемпер, който ще бъде паркиран пред сградата на община Ямбол. Проектът има за цел да се даде възможност на повече хора в България да получат информация за рака на гърдата и неговата превенция. Да се даде подкрепа – психологическа, юридическа, емоционална и практическа на жените с рак на гърдата в цяла България и техните близки.

       Всички инициативи на Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ в Ямбол се осъществяват със съдействието на община Ямбол.