Родолюбива инициатива на батальона в Ямбол – в дните преди Празника на Сухопътните ни войски

Акция за почистване и освежаване на войнишки паметници проведе личният състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, броени дни преди Празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Родолюбивата инициатива, посветена на празника, се проведе вчера, 08.11.2018г.  в община „Тунджа”, област Ямбол.

В памет славната история на българската войска бяха почистени и освежени Паметниците на загиналите във войните за освобождение на България в населените места Гълъбинци и Златари.

Грижата за основно почистване и освежаване на войнишкия паметник в с.Гълъбинци и района на  мястото, с изписаните 19 имена на загинали местни герои, беше задача на военнослужещите на 2-ра рота на батальона. Местните жители приветстваха инициативата  и споделиха, че само след два дни тук ще бъдат положени свежи цветя и венци, в памет на отдалите живота си във войните и по случай ежегодния голям празник на селото и местното читалище.

В очакване на 19 ноември, 42-ри механизиран батальон – Ямбол се подготвя и за поредната си среща с приятелите на Сухопътните войски. За тях военното формирование отваря вратите си на 16.11.2018г.