Резултати от конкурса „Моята Кукерландия“

На 22 февруари 2018 година от 17.30 часа, в НЧ  ”.”Съгласие 1862”       се състоя официалното награждаване на победителите от Конкурса за детска рисунка „Моята Кукерландия”.  Той  се провежда всяка година, като инициатива на НЧ”Съгласие-1862”  и  е част от Международния Маскараден фестивал „Кукерландия”,организиран от Община Ямбол и Община „Тунджа”. Тази година  бяха получени  221 творби на  млади художници  в двете възрастови  групи. От тях журито  определи  100,  които бяха експонирани  на пъстра изложба  във фоаето на читалището. 

  Жури в състав: Стойка Цингова –изкуствовед- председател на журито и членове Мариана Капралова и Кольо Костов – уредници в ХГ”Ж.Папазов” гр.Ямбол,след като разгледа постъпилите общо 221 творби на участниците в конкурса за млади художници „Моята Кукерландия”, присъди следните награди:

ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА  /І – ІV клас/:

 І награда:  Веселин   Иванов   ІV клас, Арт школа „Чифлигарови” гр.Шумен;

 ІІ награда:  Иванка  Петрова  ІV клас,ОЦИИД”Тунджа”с.Кабиле;

 ІІІ награда : Преслава   Качанова   ІІ клас, клуб”Млад художник”,НЧ”Съгласие 1862” гр.Ямбол.

 Поощрителни награди:

 Румяна  Янчева  ІІІ клас, ОДК Ямбол

                            и

Мария  Янкова  ІІ клас,Общински център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа” /ОЦИИД/ с.Кабиле.

 ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА / V – VІІІ клас/:

 І награда:    Тони  Йорданова  V клас, СУ”П.К.Яворов”гр.Стралджа ;

 ІІ награда: Ивайла  Петрова  VІІІ клас,Школа „Арт Попово” гр.Попово;

 ІІІ награда:  Ивона  Саханджиева  V клас, ПМГ”Атанас Радев” гр.Ямбол.

Поощрителни награди:

 Теодор  Яков  VІ клас,   Център за работа с деца, гр.Червен бряг

                                                  и

 Милен  Йовчев  VІІІ клас,  ПМГ”Атанас Радев”, гр.Ямбол.

     С топли думи на благодарност към участниците секретарят на читалището Иванка Лазарова откри изложбата. Стойка Цингова –изкуствовед- председател на журито  запозна присъстващите с трудния подбор на най-добрите рисунки, важното е  рисунките да отговарят на темата и да имат хубава цветност. голям плюс  е , че тази година видяхме детско творчество, без намесата на преподаватели.      Наградите и грамотите на победителите от първа възрастова група връчи Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа” . Той  поздрави наградените и  отбеляза , че конкурса не се свежда до участници  само от двете общини,  а и на  представители   от цялата страна.     Илиана Бицова – заместник-кмет на община Ямбол. Награди победителите  от втора възрастова група и подчерта, че този конкурс всяка години слага началото  на   големия фестивал „Кукерландия” в  който вземат участие групи от страната и чужбина. Поздрави участниците в конкурса, техните преподаватели и техните семейства.