Разнообразна програма за Новогодишния концерт на „Дианополис“

Първият за годината концерт на Камерен оркестър „Дианополис“ ще бъде тази неделя, 19 януари, в зала „Съвременност“ на емблематичния за града ни Безистен. Началният час на музикалното събитие е 11:30.

            Новогодишният концерт на стилната формация е поздрав към ямболската публика с пожелание за здрава, успешна и вдъхновяваща 2020 година.

            Програмата е богата и включва произведения на Моцарт, Росини, Римски – Корсаков, фамилия Щраус, Монти, Сиечински, Илиевски и др. Гост на концерта е италианският музикант Джанмарио Страпати – туба. Изнасял е концерти като солист в камерни и оркестрови формации в Англия, Румъния, Албания, Германия, Молдова, Словакия, България, Финландия, Унгария, Италия, Черна гора и Русия. Носител е на престижната награда Nino Rota. Почетен гражданин е на родния си град Анкона. Публиката ще се наслади и на красивия глас на ямболското сопрано Цветомира Гицова.

Община Ямбол и Общинско предприятие „Туризъм и култура“ канят почитателите на класическата музика на неделното музикално матине.

Предварителната продажба на билети е до до 17:00 часа на 17 януари, на касата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол, както и на място преди концерта.