Разкрити престъпления

Разкрити престъпления:

Служители от РУ – Ямбол задържаха 29-годишен за притежание на наркотици. Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотици е проведена на 28 февруари в областния град. В хода на полицейските действия на ул. „Юндола“ е задържан Т.Н. /29 г./ от Ямбол, от когото са иззети 8 найлонови пликчета с бледожълто, кристалообразно вещество /около 3 гр/ метамфетамин. При процесуално-следствените действия в жилище, ползвано от 29-годишния мъж са намерени и иззети  13 пликчета и 2 стъклени бурканчета, съдържащи бледожълто кристалообразно вещество /около 60 гр/, което на наркотест е реагирало на метамфетамин. След доклад на материалите по случая в Районна прокуратура-Ямбол, Т.Н. е привлечен в качеството му на обвиняем за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК и с прокурорско постановление му е наложена 72-часова марка за задържане. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

На 1 март, около 19:30 ч. в ОДМВР Ямбол е постъпил сигнал от представител на юридическо лице, който съобщил, че по-рано през деня, без знанието и съгласието на титуляра, е осъществен достъп до компютърна система и електронен подпис, като е направен превод на сума от около 30 000 лева по сметка на физическо лице. В резултат на предприетите незабавни действия на служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Ямбол и със съдействието на служители по сигурността от съответните банкови институции, посоченият превод е блокиран, преди парите да бъдат изтеглени от сметката, по която са наредени. Средствата ще бъдат възстановени на юридическото лице. Работата по случая продължава.

Призоваваме всички юридически и физически лица, използващи електронно банкиране по притежавани от тях банкови сметки, да бъдат  особено внимателни при работата със съответните онлайн платформи. След приключване на работа с банковата сметка незабавно да се затвори онлайн платформата и да не се оставя включен сертификата за квалифициран електронен подпис в компютъра.