Разкрити престъпления

Служители на РУ Ямбол задържаха 18-годишен, извършител на грабеж. На 8 февруари, около 17:50ч., 49-годишна жена е съобщила в полицията, че до блок 9 в ямболския комплекс „Г.Бенковски“е била нападната от непознат мъж, който със сила е издърпал дамската й чанта и й отнел 170 лева. В резултат на навременно проведените оперативно-издирвателни действия полицаите попаднали в следите и задържали извършителя. Това е К.С. /18 г./, криминално проявен, жител на Ямбол. Част от парите, обект на грабежа са предадени на резследващите. 18-годишният е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под ръководството на Ямболската районна прокуратура.

 

В РУ – Ямбол са започнати две досъдебни производства срещу двама младежи за притежание на наркотици. Вчера, около 13:00, в комплекс „Диана“ служители на реда установили, че 19-годишен носи в себе си найлонова торбичка с високо рисково наркотично вещество-марихуана. Няколко часа по-късно в същия комплекс  полицаи предприели проверка на 17-годишен, при която е установено, че той държи в себе си найлонов плик тип джъмпер с две топчета суха тревиста маса – марихуана. Работата по случаите продължава.

 

Вчера, служители на РУ-Елхово придприели бързи издирвателни действия по сигнал, постъпил в полицията около 10:00 ч., че от пункт за изкупуване на отпадъци в града е извършена кражба на метални тръби за изграждане на строително скеле.  В хода полицейски действия е установено, че посегателството е дело на двама 26-годишни, жители на село Изгрев. Работата по случая продължава.

 

           Елховски полицаи разкриха авторите на кражба от месността «Кошарите». Преди две седмици жител на града подал сигнал в полиция, че  от месността «Кошарите» е извршена кражба на кон и каруца, на стойност около 1200 лева. В резултат на полицейските действия по разследването е установено, че престъпното деяние е извършено в съучастие на 24-годишен и 17-годишен от Елхово. Обектите на посегателството са намерени и върнати на собственика по надлежен ред. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.