Радев пред ИТН: Изключително важно е да се отнасяме по-отговорно, за да има правителство

Президентът започна консултации с партиите

Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. Първи при държавния глава влязоха представителите на „Има такъв народ”.

„Отговорността, която получихте с първия мандат за съставяне на правителство, не се реализира. Явно – и политическата ситуация се изостри. Изострят се обаче и кризите, пред които е изправена България. Това повишава необходимостта да имаме редовен кабинет. Затова е изключително важно да се отнасяме всички по-отговорно към възможностите за диалог, компромиси и консенсус, за да успеем да съставим редовно правителство”, обърна се към представителите на „Има такъв народ” президентът Румен Радев.

По думите му трябва да бъдат изчерпани всички възможности за съставяне на кабинет в настоящия парламент. Затова е започнал консултации с партиите.

„За нас е важно да чуем и вашата формула за взаимодействие с другите парламентарно представени политически сили, за да се намери верният път и да имаме успех в съставянето на редовен кабинет в рамките на това 46-о Народно събрание. Това е което очакват българите, на фона на кризата, пред която сме изправени”, добави Радев.