Пътни полицаи ще контролират и подпомагат движението в региона през почивните дни

   Във връзка с честването на 22 септември – Ден на независимостта на България и свързаните с него почивни дни от ръководството на ОДМВР – Ямбол са предприети допълнителни мерки, с цел осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите и гостите на областта, както и безопасно движение по пътищата.

   Създадена е организация за полицейска охрана празничните мероприятия, планирани да се  проведат на територията на областта.

   Предвид очакваният по-интензивен трафик, свързан с трите почивни дни е направена допълнителна разстановка и дежурните екипи на „Пътна полиция“ ще контролират и подпомагат движението в натоварените пътни участъци по пътната мрежа в областта.

   През почивните дни ще се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ с акцент върху недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи и/или от водачи употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози.  При осъществяването на контрол по пътищата ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростните режими.

   От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол призовават всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат отговорни и толерантни на пътя: „Заедно да осигурим безопасността на пътя.“

20.09.2019 г.

Татяна Павлова