Първи дарения за украинските граждани в община „Тунджа“

В дарителската сметка на община „Тунджа“ за хуманитарна помощ за украински граждани, които ще бъдат настанени на общинска територия, постъпи първото дарение. 5000 лв. приведе фирма „Пеликан Агро“, а нейният собственик Теодор Тодоров съобщи новината лично на кмета Георги Георгиев.

Освен общините „Тунджа“, Болярово и Стралджа в настаняването на украинци от Болградска община ще се включи и тунджанският общински съветник Христо Дянков, който се наема да осигури и издръжката им.

Отделно ямболският народен представител и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви на пресконференция в Ямбол, че ще подкрепи дарителската кампания на община „Тунджа“. Според него направеното от общината е най-добре организираната помощ от българска община за Украйна, защото в организирания транспорт до Болград е закарана и хуманитарна помощ, а обратно ще бъдат евакуирани украинци, бягащи от войната.

Украинските граждани, които искат да се евакуират, са потеглили от Болград и се очаква утре да пристигнат в България и в община „Тунджа“.

Дарителската сметка на община „Тунджа“:

IBAN: BG39IABG70948400438000

BIC IABGBGSF

код за вид плащане: 445100

Основание: Хуманитарна помощ за украински граждани