Първа награда от национален конкурс за ямболски петокласник

Петокласникът Камелиян Недков Влайков от ОУ „Любен Каравелов“ – Ямбол спечели първа награда в националния конкурс по превенция на наркоманиите, проведен от Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Ученикът получи отличието за своето есе на тема „Човекът – свободен и независим“ във възрастова категория – пети клас. В конкурса се състезаваха участници от цялата страна по три теми в различни жанрове – есе , разказ, стихотворение, презентация, постер , проект, съчинение. Бъдещият шестокласник показва своето лично отношение към проблема с наркоманиите и споделя, че човек е свободен и независим, когато направи своя правилен личен избор и не намира ползването на наркотични вещества като изход в трудните моменти от живота си. Авторът представя човека като главен герой, който има своя свободен и независим свят без наркотични и упойващи вещества. Така човекът е полезен не само на себе си, но и на своето семейство, приятели, близки и роднини, които са неговото богатство.

Камелиян критикува зависимостите като враг на цялото общество, които засягат и децата в ранна детска възраст. Да се борим, да споделяме, да общуваме е посланието на младия автор. Той бе награден със специална награда – енциклопедия и грамота за отлично и оригинално представяне. Заслужена награда – грамота бе присъдена и на ОУ „Любен Каравелов“, както и на неговата класна ръководителка – Динка Иванова – преподавател по биология.