„Пусть всегда будет солнце“-2019 в Ямбол на 19 май

Шестият областен кръг на фестивала ще се проведе в Ямбол в салона на Държавен куклен театър  на 19 май т.г. от 10:00 ч.  Получени са заявки за участие от общо 148 деца и ученици от  общините Ямбол, Елхово и  Стралджа.

 

        Повечето от участниците ще се изявят за поредна година в жанровете поезия и песен, изпълнени на руски език.

        Те се представят все по-добре, а ръководителите им избират все по-трудни и сложни стихове, песни и интересни танци.

        Всяка година ямболските деца и ученици печелят първи места на националния кръг на фестивала в различните жанрове и възрастови групи.

        Областният кръг и организацията на цялото представяне на класираните участници във всички етапи се финансира от председателя на Движение „Русофили“ Ямбол –инж. Стоян Проданов. Според него, всичко това е положително и дава възможност на децата да  изявят таланта си на истинска сцена. Възпитава се у тях желание да се състезават и да се развиват в областта на изкуството, да популяризират руския език и литература, също и да се приобщава младото поколение към богатството на руската култура и изучаването на руския език.

 

        Националният фестивал за поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце 2019“ се организира от Национално движение „Русофили“ с финансовата подкрепа на Фонд „Русский мир”  и със съдействието на  Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален  Дворец на децата и Община Казанлък

Според регламента се изпълняват  стихове и песни на руски език  в оригинал.

Фестивалът има конкурсен характер. Тричленно жури  оценява  участниците съответно по жанрове  в различните възрастови групи. Отличените на първо място  продължават  участието си на зонален етап, който тази година ще бъде на 8 юни в гр. Стара Загора.

 

Най –добрите изпълнители на руска песен,поезия и танц от цяла България ще бъдат поканени да участват в програмата на Националния събор на Движение „Русофили“, който ще се проведе  край язовир Копринка, община Казанлък  в началото на месец септември тази година.