ПТГ „Иван Райнов“ награди победителите в състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“

За 12-та поредна година учениците от специалност „Компютърна техника и технологии“ в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ участваха в националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката със съдействието на фирма „Елимекс“. Тази година то се проведе онлайн и в него участваха отбори от 54 професионални гимназии от цялата страна, разделени в две възрастови групи.

В училищния кръг, проведен в ПТГ „Иван Райнов“, участваха два отбора. Състезателите на гимназията демонстрираха знания и умения, като положиха много усилия и творческа енергия в двата етапа на състезанието. В първия етап те решаваха теоретичен тест, а във втория извършиха монтаж на печатна платка – макет на слънчевата система.

Директорът на гимназията Емилия Кремъкова поздрави учениците за отличното представяне и връчи грамоти и ваучери на заелите призови места. От първа възрастова група победител е Алекси Григоров от Xа клас, а от втора възрастова група Иван Добрев от XIIа клас.

Г-жа Кремъкова пожела успех и достойно класиране на следващия регионален етап, който ще се проведе в град Варна.