Продължава изграждането на още един нов парк в Ямбол

Петдесет и пет дръвчета от вида едроразмерен бряст бяха засадени на територията на бившето „Опитно поле“ в Ямбол. Акцията е продължение на дейностите по облагородяване на част от пространството и превръщането му в многофункционален парк за отдих и спорт. 

Към момента теренът е обработен и изравнен, монтирани са нови оградни пана и нова входна врата. Затревени са два участъка. Положени са тръбите за централизирана поливна система. Подготвя се пространството, което е предвидено за игрища за плажен волейбол и плажен футбол. Предстои да бъде възстановен и откраднатият кабел, който е захранвал обекта, както и да бъде монтирано осветление. Общественият паркинг е изравнен и скоро ще бъде завършен.

В идейният проект се предвижда изграждането на зона за разходки на домашни любимци и зелена зона за отдих и концерти, скейтпарк, обществено заведение и детска площадка. В новия парк ще има и градина за отглеждане на биозеленчуци, подправки и билки, която ще се използва за обучение на най-малките жители на града.

Припомняме, че теренът пустееше и беше изоставен от години, а инициативата за превръщането му в зона за отдих и спорт е на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и неговия екип.

Повече информация за проекта може да намерите тук: https://yambol.bg/news/obshtina-yambol-predpriema-deystvia-za-izgrazhdane-na-oshte .