„Приятели с водата“

На 30 април 2019г. в НУ „Васил Левски” – с. Завой, Ямболска област се проведе открит урок с ученици от 1 до 4 клас и техните класни ръководители, включени в обучителната програма „Приятели с водата“ .

     Инициативата представлява заключителен етап от трайно интегрираната в учебния план на училището програма за превенция на водния травматизъм на БЧК, насочена  към учениците от начален етап на образованието.

     С много ентусиазъм и под формата на викторина, малките възпитаници  демонстрираха завидни знания и умения за безопасно поведение във и около водата.    

     За своето старание, всички деца получиха грамоти за преминато обучение по програмата „Приятели с водата”.

     Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

г-жа Станка Георгиева, директор на училището в с. Завой и инициатор на провеждането на открития урок, както и на класните ръководители за чудесно свършената работа при провеждането на обученията с учениците.

    Основната цел на програмата „Приятели с водата” е: Децата с помощта на своите класни ръководители да бъдат запознати с водата, като важна част от нашия живот и да се научат да контактуват безопасно с нея. На територията на Ямболска област тя се осъществява за шеста поредна година, като през учебната 2018/2019г. са обхванати ученици в начален етап на образованието от 17 училища в област Ямбол.

    Програмата се реализира в партньорство на БЧК-Ямбол, Регионално управление на образованието – Ямбол и със съдействието на ръководствата на  училищата. 

                            ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ