Примамливо предложение от ямболския театър

     След положителния отзвук от есенните театрални празници, ДТ „Невена Коканова” реши да продължи своята нова и успешна практика – зрителите да получават  три поредни представления на една преференциална цена.  Вярваме, че с този жест ще им дадем възможност  да посветят  повече от своите вечери на театралното изкуство.  Освен това, улеснението, което хората ще имат, планирайки три седмици напред какво могат да видят в театъра, никак не е малко.  Ако случайно вече са гледали някое от трите представления, могат да преотстъпят или да подарят билета си на свой близък. В такъв пакет почти винаги ще влизат и гостуващи представления, с различни цени, така че тези, които решат да си го закупят, естествено ще са направили по-добрия избор!

Предложението на ДТ „Невена Коканова”, което стартира от 19-ти януари с цена 24 лв., важи за точно определени редове и е за следните три спектакъла:

„Опечалена фамилия” от Бранислав Нушич на ДТ „Невена Коканова” – 25-ти януари /сряда/

„Службогонци” от Иван Вазов на ДТ „Сава Огнянов” Русе – 1-ви февруари /сряда/

и „Натали” от Филип Бласбанд на Нов театър НДК – 7-ми февруари /четвъртък/.

Ето и още информация за трите спектакъла от анонсите на техните режисьори:

„Преди осемдесет години Бранислав Нушич написва под заглавието на „Опечалена фамилия“ запомнящо се уточнение: „Действието става всякога и всякъде“. Днес разполагаме с неизброими доказателства за това. Сменили са се дрехите, обноските, вида на мечтаното наследство, музиката…май толкова. „Опечалена фамилия“ издава колко малко всъщност сме се променили. Обаче само голям драматург като Нушич може да ни го припомни, без да убива смеха ни. Да ни стресне през смях, да ни изпрати от театъра със смях. Олекнали поне малко от общофамилните си лицемерие и лъжи и току-виж, за малко замислили се накъде отиваме. А също, защо толкова много ни е страх да не изгубим нещо материално, а толкова малко – от самите себе си?”

Постановката е на Юрий Дачев, а в ролите ще видите Атанас Атанасов /гост/, Даниела Райчевска, Мария Панайотова, Цветелина Кънева, Капка Валентинова, Димитър Димитров, Вълчо Янев и Георги Ружичка

 

„Комедията на Иван Вазов „Службогонци” е една от най-ярките творби в класическата ни драматургия, интерпретираща социално явление, което още след Освобождението се ражда и става с времето неизтребимо. Претърпява само метаморфози. Явлението се нарича кариеризъм, явлението се нарича амбиция за власт, явлението се нарича още корупция. Като събира герои пред кабинета на един министър, Вазов рисува галерия от социални типажи, които са смешни  и уродливо-карикатурни в своята единствена молба – да получат държавна служба, да станат чиновници в какво да е министерство. Смехът на Вазов от тези „Службогонци” и днес продължава да кънти с ударна сила.”

Постановка: Пламен Панев

В ролите: Николай Урумов /гост/, Венцислав Петков, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова, Тихомир Благоев

 

„В „Натали” се срещаме с две жени, които вероятно са загубили тази нежност, тази топлина, тази емоция, без която не могат и срещата им е завладяваща. Става въпрос за криза при една оперна певица, загубила гласа си вследствие на това, че е загубила любовта си. Тази звезда, тази примадона се опитва да продължи по някакъв начин тази любов, без която не може. Прави доста неочакван, доста провокативен ход, поканвайки една проститутка да се срещне с бившия й мъж. И това което се получава след това е едно много интересно приближаване, много интересна история.”

Постановка: Бойко Илиев

Участват: Нона Йотова и Александра Сърчаджиева

 

ДТ „Невена Коканова” ви очаква! Заповядайте!