Приключи общинският етап на Ученическите спортни игри по волейбол в Ямбол

В Ямбол завършиха двубоите от Ученическите спортни игри по волейбол – общински етап. Всички срещи бяха изиграни във волейболната зала на спортен комплекс „Тунджа“ (градски стадион).

            Игрите са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се проведоха по правила, утвърдени от министъра на младежта и спорта.

            Организацията на общинския етап се осъществи от Община Ямбол и Ученически спортен клуб „Ямбол“.

            Отборите бяха разделени в три възрастови групи: момчета и момичета от 5 до 7 клас; юноши и девойки от 8 до 10 клас; юноши и девойки 11 – 12 клас.

            При момичетата от първата възрастова група на върха в класирането се нареди отборът на Основно училище „Николай Петрини“, който записа четири победи. На второ място се класира тимът на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ с три победи и една загуба. Третата позиция зае отборът на Основно училище „Любен Каравелов“ с две победи и две загуби. За най-добър играч при момичетата бе отличена Яница Василева от Основно училище „Николай Петрини“.

            В същата възрастова група, но при момчетата, на първо място се класира отново отборът на Основно училище „Николай Петрини“ с две победи. Втората позиция завоюваха спортистите от Обединено училище „Д-р Петър Берон“ с една победа и една загуба, а на трето място се нареди отборът на Средно училище „Свети Климент Охридски“ с две загуби. При момчетата за най-добър играч бе избран Тони Петришки от Основно училище „Николай Петрини“.

            Във втора възрастова група /от 8 до 10 клас/ при момичетата първото място спечелиха възпитаничките на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ с четири победи. На втора позиция се класираха ученичките от Гимназията по строителство „Кольо Фичето“ с три победи и една загуба, а третото място остана за момичетата от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов. Те спечелиха една и загубиха три срещи. За най-добър състезател при момичетата в тази възрастова група бе отличена възпитаничката на Природо-математическа Гимназия „Атанас Радев“ Стефани Господинова.

            При момчетата в същата възрастова група на първо място се нареди отборът на Гимназията по строителство „Кольо Фичето“, който победи на финала отбора на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“. Най-добър състезател в тази възрастова група бе отличен Габриел Костов от победителите.

            При девойките /11 – 12 клас/ първи се класира отборът на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ с две победи, втори завършиха възпитаничките на Природо-математическа гимназия с една победа и една загуба, а трети остана отборът на Профилирана гимназия „Васил Левски“ с две загуби. Най-добрата състезателка в тази категория беше Румяна Кечерова от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“.

            При юношите в същата възрастова категория отборът на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ спечели първото място убедително с четири победи, второто място бе за състезателите на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“, които завършиха надпреварата с 3 победи и една загуба. На третата позиция се нареди отборът на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, като спечелиха две и загубиха две срещи.