Приключи асфалтирането на улици в тунджански села

Приключва асфалтирането на две улици в селата Кукорево и Веселиново. Рехабилитацията на уличната мрежа се извършва с общински средства. Тя е част от ангажимента на общината да използва всяка възможност и освободен паричен ресурс за подобряване на състоянието на улиците в населените места на общината.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и зам.-кметът Светозар Грозев провериха асфалтирането на ул. „Освобождение“ в с. Кукорево, където полагането на нова настилка ще облекчи придвижването на човек с увреждане, който ползва електрически скутер. Асфалтирането на улицата ще му даде възможност да излезе от дома си и да се придвижва сам.

Във Веселиново Георги Георгиев и неговите заместници Светозар Грозев и Татяна Стоева се увериха на място как се извършва асфалтирането на ул. „Добри Чинтулов“. При обилни валежи дъждовната вода влизаше в домовете на хората, надеждата е с новата настилка това да бъде предотвратено.

Звеното за асфалтови кърпежи към общината извърши изкърпване на дупките с асфалт в Ботево. Преди това то асфалтира дупки от разклон Стара река до селото и в самото населено място, улица в с. Генерал Инзово и по пътя от разклона на селото за Тенево.

Предстои звеното да работи в Победа и по пътя Маломир – Дряново – Драма.

Кметът Георги Георгиев и Светозар Грозев инспектираха и ремонта на площадното пространство в с. Безмер. В момента там се полагат плочки, предстои да бъде поставено ново осветление. По проект трябва да се изградят и детска и фитнес площадка.