Признание за ямболски треньор

     С плакет за приноса в развитието на българската лека атлетика беше отличена треньорката в КЛА „Тунджа“ – Ямбол Галина Атанасова. Почетният знак й беше връчен по време на годишното общо събрание на Българската федерация по лека атлетика по повод навършването на кръгла годишнина. Наградата поднесе лично президентът на БФЛА и президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. 

     Галина Атанасова е майстор на спорта по лека атлетика. Тя е една от успешните атлетки на Ямбол, донесли отличия за града и страната ни. Национален състезател, с десетки медали от републикански и балкански първенства. Галина Атанасова се нарежда сред шесте най-добри атлетки в бягането на 800м по време на Световните студентски игри в Мексико през 1979г., като прави едно от най-силните си бягания в компанията на титуловани руски и румънски бегачки. Тя е в националния отбор на страната поставил българския рекорд  в щафетата 4х400м през 1972г. 

   От 1980 година м.с.Галина Атанасова започва треньоската си кариера. Повече от 40 години заедно със своя съпруг – заслужилият треньор Йордан Атанасов, създават десетки шампиони и медалисти в различни атлетически дисциплини. 

Честито!