Признание за труда на здравните работници

Надя Жечева

„Към вас, лекари, стоматолози, фармацевти, медицински сестри, акушерки, лаборанти, санитари поднасяме днес горещата си благодарност за грижите и старанието, за професионализма и отговорността, за търпението и умението да пазите здравето и живота ни!“, тези пожелания прозвучаха в Деня на здравния работник в Стралджа към близо стоте медицински работници заети в здравеопазването на общината.

На тържеството, организирано специално за тях, кметът Атанас Киров награди за изключителен принос в областта на здравеопазването с Почетен знак „Герб на Община Стралджа“-златен, Грамота и Представителна значка  лекарите  Георги Атанасов, Дора Йовчева, Валя Банова, Таня Георгиева, Стоянка Митева, Ирина Вълова, Кети Паскалева, Керанка Недева, Пауна Кръстева, завеждащите Филиалите за спешна  медицинска помощ в Стралджа и Войника Галя Христова и Виолета Алексиева както и двамата стоматолози д-р Юлия Чакърова и д-р Стоян Йовчев. Всеки от тях , получавайки наградата, благодари сърдечно. Прозвучаха пожелания за подмладяване  състава на медицинските работници и надежда повече деца да се раждат в Стралджа, повече млади семейства да остават в родното място да живеят и да работят. Трудно скриха вълнението си  достойните  и уважавани медици, голяма част от тях след години на труд в името на живота,  за първи път с оказано признание. Във всяка дума на наградените се почувства любовта към професията,  желанието за работа, обичта към хората от общината, за които всекидневно , денонощно полагат грижи. „Зная колко ви е трудно в днешното време, проблеми има, но като кмет на общината ще работя така, че да променяме тази действителност, да създаваме по-добри условия за живот, повече работни места за младите. Прекланям се пред вашия труд, който ни прави по-спокойни. Благодаря ви за всичко, което правите за нас!“, добави г-н Киров. Някак естествено прозвуча и финалното пожелание към здравните работници от града и общината:“Помагайте! Помагайте щедро, честно, благородно, помагайте дори когато тези, които имат нужда от вас, нямат достатъчно да платят, помагайте и се радвайте на уважение, сърдечна благодарност, признание! Бъдете благословени!“

  Много приятна изненада за присъстващите беше поздравът на децата от подготвителна група /5-год./ „Мечо Пух“ при Детска градина „Здравец“ с ръководители Иванка  Пенева и Пенка Узунова. Малките феи бяха лично поздравени от г-н Киров за прекрасният танц, който изпълниха, а аплодисментите на останалите – доказателство за удоволствието от доброто представяне.