Признание за спешни медици от Ямбол

   „Това са хората, които първи се сблъскват с тежките случаи и поемат първите минути от борбата за спасяване на човешки живот. Очаквам бъдещето да донесе на тези прекрасни специалисти по-добри условия за работа”, каза директорът на МБАЛ „Св.Пантелеймон” д-р Панайот Диманов по повод наградените спешни медици от ямболската болница. 

Само преди дни д-р Валентин Вълчев и медицинските сестри Янка Ангелова и Цанка Василева от Спешно отделение бяха отличени на специална церемония във Варна, на която Пациентски организации „Заедно с теб“ наградиха най-добрите спешни медици в България.

    „Приемам тази награда като израз на признание за високото ниво на компетентност и професионализма в работата на целия екип на Спешно отделение”, с вълнение сподели  награденият д-р Вълчев. „Професията ни е трудна, но ние я обичаме”, подкрепиха го и отличените медицински сестри.

 

     Кадрово Спешно отделение – Ямбол все още не е комплектовано според стандартите. „Разполагаме с квалифицирани медицински сестри, но са ни нужни още лекари”, коментира д-р Диманов. По думите му площта на центъра е недостатъчна – при изисквания за 300-400кв.м. сега той е разположен на едва 120кв.м. Въпреки това Спешно отделение – Ямбол е  възлово за областта и поема изключително тежки случаи.