Престижно 3-то място за „Оренда“ в Балчик

С усмивка, красота и професионално изпълнение най-младият фолклорен клуб „Оренда“ спечели сърцата на публиката и журито на Седми НФФ „Море от ритми“ – Балчик 2017. Престижното 3-то място за младите танцьори, бе присъдено от жури в състав: проф. Даниела Дженева- заместник-ректор на АМТИИ, гр. Пловдив, проф. Антон Андонов- Преподавател в АМТИИ, от 2012 година е завеждащ катедра „Хореография”, доктор Данислав Кехайов – Директор на Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, доц. д-р Николай Ников – Научен сътрудник Първа степен към БАН. Главен асистент д-р по музикално и танцово изкуство.

Около 60 състава в различните категории се надиграваха за призовите места. „Оренда“ се представи с автентично хоро от с.Маломир – Маломирска суста изпълнено, както е предадено от баби и дядовци от селото и китка от различни видове Трите пъти.
Фолклорният фестивал „Море от ритми“ е последния в културния календар на град Балчик. Той „разказва” за автентичното, акцентира върху него, поднася го във вид съхранен и предаден от поколенията. Едновременно и конкурс, мотивира и дава възможност за стремеж към съвършенство, съпоставя труд, амбиции и постижения, стимулира емоционалното усещане на участници и публика. Фолклорът носи добрите спомени на историята и към това се стреми фестивала – да събира, показва и предава на поколенията.
Това е поредната престижна награда за клуб „Оренда“. Всички успехи се дължат на сплотения колектив и хореографа – Боян Николов. А може би и названието на клуба  „Оренда“ – единение на дух, душа и тяло спомага за успешното представяне.