Преподаватели и студенти от професионално направление „Хранителни технологии“ се потопиха в „Еволюция на вкуса 2023“

    Преподаватели и студенти от професионално направление „Хранителни технологии“ към Факултет „Техника и технологии“, Тракийски университет, имаха удоволствието да са част от поканените на Националния кулинарен форум „Chef’s Secrets – Еволюция на вкуса 2023″.
Събитието, на което присъстваха близо 500 участници от 25 населени места в страната, е организирано от Chef’s club България и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на общината Стара Загора. Старт на престижния форум дадоха заместник-кметовете Милена Желева и Красимира Чахова, министърът на туризма Илин Димитров, и зам.-министърът на земеделието Георги Събев.
      Бъдещите инженери-технолози и преподавателите от катедра „Хранителни технологии“ бяха впечатлени от презентациите на най-известните имена в кулинарното изкуство у нас и в чужбина – майстор готвачи и специалисти с дългогодишен опит. Близо 20 презентатора представиха своите иновативни концепции и кулинарни техники за създаване на качествени и вкусни изделия.
Паралелно с кулинарния форум, във фоайето на Културен център „Стара Загора“ гостите на събитието имаха възможност да се насладят на кулинарно изложение на уникални храни, напитки и подправки, както и да разгледат оборудване, облекло и консумативи за професионалните кулинари.