Премиера на романа „Добрия, Лошия и Мария” на Волен Митев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Срещата на учениците от Езикова гимназия „Васил Карагьозов”-Ямбол с писателя и актьора Волен Митев беше част от инициативата „Литературни срещи – Време за четене”, посветена на празника на гимназията. Поводът за срещата е свързан и с представянето на новия роман на Волен Митев „Добрия, Лошия и Мария”. Волен Митев е добре познат за учениците от гимназията – няколко последователни години работи като ръководител на театралното студио „Феникс”, за което написа специално 2 пиеси и за първи път ги постави пред публика.


Писателят и последният му роман представи Йордан Милков. Авторът прочете откъси от книгата и разказа любопитни случки, от които е тръгнала идеята за написването на романа. Учениците зададоха интересни въпроси за писането и печеленето на пари, за актьорската професия и разговорът за конкретната книга се разшири и задълбочи за литературата като изкуство; писателското занимание – професия или хоби; четенето на книги и спортуването, компютрите и интернет и т.н.
До края на месец ноември в Езиковата гимназия ще се проведат още 2 срещи с творци от страната и от Ямбол. Следващата среща от инициативата е на 15 октомври 2017 г., сряда, от 13.30 ч. в зала 320 на гимназията с поета Тенко Тенев – разговор и четене на новата стихосбирка „Очарованието на думите”.