Преизбраха Катя Георгиева за председател на БСП – Ямбол

Катя Георгиева беше преизбрана за председател на Общинския съвет на БСП в Ямбол на отчетно-изборната конференция, проведена на 7 март.

Изборът събра най-голямата подкрепа на конференцията. За нея с явен вот гласуваха 120 делегати. Катя Георгиева благодари на всички за доверието и сподели, че за нея е изключителна чест получаването на 38 номинации от общо 39 основни партийни организации. Тя определи времето, през което е била председател, като период на изграждане на доверие и се ангажира да бъде все така отворена към партийните членове и към гражданите.

Другият номиниран за председателското място беше Данаил Генчев, но той си направи самоотвод с мотива, че наскоро е бил избран за председател на Младежкото обединение в БСП и желае да насочи силите си единствено към него.

Конференцията отчита 4-годишен период – 2016 – 2020 г., през който Катя Георгиева е била председател над 2 години и половина.

През тези четири години БСП в Ямбол е успяло да победи на всички проведени избори (президентски, предсрочни парламентарни, европейски и местни) основния си опонент – ГЕРБ, а на три е било първа политическа сила.

С явно гласуване за председател на Общинската контролна комисия беше преизбрана Иванка Иванова.

Общинската конференция одобри с явно гласуване всички 8 номинации за председател на Националния съвет на БСП – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Калоян Паргов, Костадин Паскалев, Крум Зарков и Станислав Владимиров.

С таен вот бяха избрани 19 членове на Общинския партиен съвет – Антоанета Антонова, Райно Георгиев, Петя Пенева, Светослав Стоев, Божидара Божилова, Лариса Иванова, Теньо Боев, Димитър Арабаджиев, Драгомир Драгнев, Капка Йоргова, Красимир Йорданов, Пенка Илиева, Зарка Петкова, Русин Ребров, Мими Караколева, Радост Пехливанова, Кичка Цачева, Мария Чиповска и Тодор Чиповски. Съветът се състои от 23 членове, по право в него влизат и председателят на партийната организация Катя Георгиева, и председателите на Обединението на жените социалистки – Женя Динева, на младежите в БСП – Данаил Генчев, и на ветераните – Тенко Тенев.

Конференцията определи и седем кандидати на 50 конгрес на БСП – Катя Георгиева, Калоян Калиманов, Райно Георгиев, Капка Йоргова, Божидара Божилова, Красимир Йорданов и Светослав Стоев.