Президентът Румен Радев се гмурна до подводния параклис край Остров „Света Анастасия“

Президентът Румен Радев се гмурна до подводния параклис, който е потопен до бургаския остров „Света Анастасия“. С пълно водолазно оборудване държавният глава скочи във морето заедно с водолази от сдружение „Приятели на морето“.

Параклисът се намира ня морското дъно и бе монтиран там миналата година от бургаски водолази. Параклисът е с размери – 4 метра дължина на 2 метра ширина, висок е 2.80 м.. Има олтарна част, кръст и четири икони, изработени от мрамор и  осветени. До него има статуя на света Анастасия, която е изработена от мрамор, в човешки ръст от 1.80 м..

Кметът на Бургас Димитър Николов наблюдаваше гмуркането на президента от борда на лодка, която бе „залепена“ до кораба „Бургос“.

Президентът Румен Радев показа подводни умения и се включи в почистване на морското дъно край остров Света Анастасия.
„Опазването на прекрасната българска природа е наша обща отговорност и аз съм изключително благодарен на водолазите от Сдружение „Приятели на морето”, които ме поканиха заедно да почистим морското дъно край остров Света Анастасия. Вярвам, че заедно можем да направим много неща, включително да почистим от боклуци. Ние имаме прекрасно Черноморие. Много е красиво, както отгоре, особено под водата! Имаме прекрасни условия за подводен туризъм, подводна археология, така че аз се надявам това да бъде още един клон на нашия морски туризъм, който се предлага“, заяви Радев.

Той призова българите утре да излязат и да гласуват.

„Защото е важно те сами да определят своята съдба и аз ги призовавам наистина да гласуват“, заяви президентът.
dnes.bg, chernomorie-bg.com