Президентът: Каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията?

Според Румен Радев обществото чака отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията.

Какви ангажименти са поемани и какви високи постове в държавата са му обещавани. Радев каза, че България няма нужда от сглобкаджийство, а от обединяване срещу похищението на демокрацията.

Радев каза още, че кабинетът използва всеки свой провал като повод за заграбване на още власт.

„Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия”, заяви държавният глава.

„Явно конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за още власт“. От думите му стана ясно, че не възнамерява да свиква КСНС с “ хората от записите“, пише „24 часа“.„С поведението си властта тласка обществото ни към хаос, руши демократичния консенсус, без който няма европейска перспектива за България. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медии, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели. Лумпенизира се политическият дебат с агитки и заплахи. Посяга се на Конституцията. Българите очакват отговори каква е ролята на Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия”, коментира още Радев.

npvini.bg

© Булфото, архив