Президентски избори 2016: Ивайло Калфин: Президентът не е само представителна фигура

   Институцията Президент е важна за гражданите. Държавният глава трябва активно да се занимава с външна и вътрешна политика, а не само да има представителна функция и да се появява на паради и при новогодишните приветствия. Това заяви на среща с избиратели в Ямбол кандидатът за президент на Коалиция „Калфин президент”  Ивайло Калфин.

    По думите му „за последните години се научихме, че може и без държавен глава” и е крайно време това да се промени. Президентската институция може да се ангажира с различни социални дейности, заяви още Калфин и като пример даде работа в посока по-добро образование, въвеждане на безплатни детски градини в цялата страна, увеличаване на пенсиите. Именно там се крият и основните проблеми за страната, които той посочи – демографски срив, бедност, миграция…

     Най-важната роля на президента сега е да възстанови ролята на България в регионалното сътрудничество, смята кандидатът на АБВ. Именно там той вижда най-голямата сила на страната ни – работа със страните от Западни Балкани и съседите около Черно море.

 По отношение на бежанците Ивайло Калфин е категоричен – той не може да се реши само с изграждане на ограда и струпване на войска и полиция на границата. Проблемът трябва да се реши чрез намаляване притока на бежанци към страната. Това не се сирийски граждани, които бягат от войната. Повечето от тях са афганистанци и тяхното желание е да живеят в Европа. По тази причина е необходимо спешно да се вземат мерки за подписване спогодба с Афганистан за връщането им в родината. Нужна е дипломатическа работа и натиск, за да се случи това.

   Българските избиратели ще решат кой да стане президент стига да имат желанието, амбицията и куража да направят промяната. Тези избори дават възможност на гражданите да избират дали президентската институция ще продължи да бъде толкова безлична или ще бъде в тяхна полза, каза в заключение на срещата в Ямбол Ивайло Калфин. 

     При посещението си в ямболска област кандидатът за президент на АБВ се срещна с жителите на Стралджа и село Завой. Заедно с него на разговорите присъства и народният представител от АБВ о.р.генерал Михо Михов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

20161010_181237