Пред хиляди жители на Ямбол Дядо Коледа запали светлините на коледната елха!

Коледната елха и празничната украса грейнаха в Ямбол! Дядо Коледа и присъстващите малки и големи жители и гости на града отброиха заедно секундите до запалването на светлините на украсената десетметровата кавказка ела пред сградата на Община Ямбол, която заблестя със стотици цветни лампички и светлинни гирлянди. Дървото е посадено преди две десетилетия и оттогава около него се провеждат празничните тържества за Коледа и Нова година.

Децата на Ямбол, които дойдоха на фееричното събитие, бяха зарадвани със специална изненада – те получиха стотици коледни шапки, подарък от Община Ямбол и МКБППМН.

За празничната атмосфера допринесоха коледната музика и ефектно лазерно шоу.

Зрителите изгледаха с интерес тематичния спектакъл „Коледно веселие“ на Държавен куклен театър „Георги Митев-Жоро“ – Ямбол, след това децата от Детска градина „Радост“ се качиха на сцената и  изпяха Зимна радост“ и „Да протегнем ръка“.

Кметът на Ямбол поздрави присъстващите на празника и пожела на всички да бъдат здрави и щастливи. „Деца, не спирайте да мечтаете и да преследвате мечтите си! Бъдете добри и послушни. Благодаря на вашите родители за усилията и грижите, които полагат за вас“, обърна се към най-малките той. Валентин Ревански изрази надежда, че жителите и гостите на Ямбол ще харесат украсата, която е избирана с много любов и желание. „Всичко което правим е в името на нашия град, за да бъдем заедно“, подчерта още кметът.

            Светлините на единствената в България 14-метрова комета също грейнаха в празничната вечер, за да направи Ямбол още по-красив. Община Ямбол благодари на хилядите жители и гости на града, които изпълниха площадното пространство пред сградата на Община Ямбол!