Предстоящи събития в община „Тунджа“

1 юни

На 1 юни детските градини в община „Тунджа“ организират тържества за празника и за изпращане на децата, които от началото на новата учебна година ще бъдат първи клас.

Отново на 1 юни от 13 часа в механа „Странджата“ Неда Карска ще връчи дарения на тунджански абитуриенти.

На 1 юни от 17,30 часа пред паметника край Веселиново ще бъде почетена паметта на  разстреляните край селото на 2 юни 1944 г. партизани и ятаци.

Вечерта от 20.30 ч. в с. Генерал Инзово с поднасяне на цветя и венци и заря-проверка ще бъде почетена паметта на Ботев и загиналите за свободата.

Същата вечер в село Ботево ще се проведе тържествен концерт за празника на селото и заря в памет на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Началото на концерта на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ е в 20.30 ч., а поднасянето на венци и тържествената заря е от 21.30 часа.

2 юни

На 2 юни от 10 часа започва Шестнадесетият национален тракийски християнски събор „Спасовден“, водосветът и откриването ще започне в 11,45 часа.

В него участват четири самодейни състава от община „Тунджа“, концерт ще изнесе и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

3 юни

В арт галерия „Кирил Кръстев“ от 17,30 ч. ще бъде открита юбилейна изложба на Радостина Колева.

4 юни

От 9,30 часа започва регионалният преглед за Дванадесетия национален събор на народното творчество в Копривщица 2022. В него ще вземат участие девет самодейни състава от община „Тунджа“.

Кметът Георги Георгиев ще вземе участие  в Третия национален събор на запасното войнство, който се провежда под патронажа на президента Румен Радев в Ормана. Официалната част започва от 13 часа.

5 юни

На 5 юни в местността „Църквичката“ край с. Голям манастир ще се проведе Тринадесетия българо-гръцки събор. Очакваме над 70 гръцки гости. За събора ще пристигне и официална делегация от побратимената община Домоку, начело с кмета Хараламбус Льольос. Официалната част се очаква да започне към 12 часа.