Представителни изяви на ПГ „Васил Левски“

Възпитаниците на ПГ „Васил Левски” отново показаха,  че могат и знаят.  В навечерието на своя патронен празник те демонстрираха уменията си  с представителни изяви  в клубовете по проект „Твоят час“, в който участват 264 ученика. Събитието бе истински празник на талант, изобретателност, сръчност и креативност. 

     Изявата е посветена на 180-годишнина от рождението на Васил Левски.

 С любопитни и занимателни задачи провокира присъстващите  Клуб „Питагор се забавлява” с ръководител П.Петров.

 

Под зоркия режисьорски поглед на М.Георгиева актьорите от клуб „Сцената е наша”представиха  буфосинхронада- една комична интерпретация на учебните предмети.

     Групата „Италианският е забавен”, водени от Б. Стамболова,  разигра скечове на езика на Петрарка.

    Любовта към народното творчество и българщината пролича в изпълнението на талантите от „Фолклорна въртележка” с ръководители С. Нойкова и И. Желева.
       Участниците от клуба „Здравословно хранене”, водени от Т. Горнакова,  изкуши  публиката с дегустация и раздаде ценни рецепти и съвети за поддържане на перфектна физическа форма.
Всички тези изяви се осъществиха сред изложбата от изящни картини, картички и бижута – хартиени произведения на приложниците от ателие „Вълшебството на квилинга”с ръководител М. Христова.


Клубовете „Млад възрожденец“ и „Талант“ с ръководител Е. Радева  подредиха изложба, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски. 


    Съвсем естествено своите почитатели привлякоха и  клубовете „Компютърни игри или реални пътешествия”/ръководител Д. Болградова/ и „Игри в и извън виртулното пространство” /ръководител С. Стоянова/.

Празничното настроение се пренесе и във физкултурния салон на гимназията, където клубовете по „Забавни и спортни игри”/ръководител И. Петрова/

 „Плуване”/ръководител М. Янев/

и „Бойни изкуства срещу агресията”/ръководител Т. Илев/ ще представиха своите спортни умения пред многобройните си фенове.


Клубните изяви на учениците от ПГ „Васил Левски” показаха как училището може да се превърне не само в желана територия за трупане на знания, но и поле за разгръщане на творческите възможности и талант.

Гости на представителната изява бяха Красимир Стоилов – началник на РУО –Ямбол, Стойко Стойков – началник отдел РУО –Ямбол, Мария Чорбаджийска – председател на Училищното настоятелство, представителите на Обществения съвет – Здравка Василева, Бранимир Брайков, Иван Русев.