Представителни изяви на клубовете по проект „Твоят час”

Възпитаниците на ПГ „Васил Левски” отново показаха, че тяхното училище е Желана територия не само за трупане на знания, но и поле за изява на творческите възможности и талант. На 1 юни 2017 година от 10 часа на площадното пространство пред Профсъюзен дом – Ямбол се проведоха представителните изяви на клубовете по проект „Твоят час”. 264 участници в различните форми въвлякоха своите съученици и гражданите на Ямбол в един истински празник на изобретателност, майсторство, креативност и талант.

С музика, слово и жест младите актьори от клуб „Сцената е наша”/под режисурата на М. Георгиева/  представиха една комична интерпретация  на училищния живот и повишиха градуса на настроението.

Поредното доказателство, че математиката не е само сложна, но и забавна наука предложиха участниците от клуб „Питагор се забавлява”/с ръководител П. Петров/. Те поставиха на изпитание съобразителността на публиката с остроумна викторина.

            Че усвояването на чужд език може да бъде удоволствие, ни демонстрира групата „Италианският е забавен”/водени от Б. Стамболова/. Участниците  разиграха скечове на езика на Петрарка и заслужено спечелиха аплодисментите на всички.

            Песните и танците на талантите от „Фолклорна въртележка”/ръководители С. Нойкова и И. Желева/  внесоха много красота и настроение и спечелиха симпатиите на зрителите.

Наслада за очите подариха изящните  хартиени произведения на приложниците от ателие „Вълшебството на квилинга”/с ръководител М. Христова/.

Публиката бе изкушена от вкусните, но и полезни кулинарни интерпретации на участниците от клуба „Здравословно хранене”/водени от Т. Горнакова/.

Младите литератори от клуб „Талант”/ръководител Е. Радева/ влязоха в ролята на хроникьори и представиха кратка видео история на гимназията. Те отправиха и своето послание към съучениците си – да бъдат свободни, да отстояват себе си, да останат в България.

         Клубовете „Компютърни игри или реални пътешествия”/ръководител Д. Болградова/ и „Игри в и извън виртулното пространство” /ръководител С. Стоянова/ презентираха в картини цялата история на дейностите по проекта през изминалата учебна година.

Празничното настроение завладя и феновете на спорта във физкултурния салон на гимназията, където клубовете по „Забавни и спортни игри”/ръководител И. Петрова/, „Плуване”/ръководител М. Янев/ и „Бойни изкуства срещу агресията”/ръководител Т. Илев/ представиха своите  спортни умения.

Финалните клубни изяви на учениците от ПГ „Васил Левски” показаха какво е да бъдеш в училище, в което да Можеш, да Знаеш и да Твориш.