Представителни изяви на клубовете по проект „Твоят час“

1 юни 2018 год.
ПГ „Васил Левски” – Ямбол
За поредна година възпитаниците на ПГ„Васил Левски“ превърнаха 1 юни в двоен празник, като свързаха енергията на младостта със силата на таланта. Те преобразиха пространството пред Регионалната библиотека на града в трибуна на представителните изяви на клубовете по проект „Твоят час”. 213-те участници в различните форми въвлякоха своите съученици и гражданите на Ямбол в един истински празник на изобретателност, майсторство, креативност и талант.


Артистичните участници от клуб „Часът на таланта”/ с ръководител Милена Георгиева/ отново забавляваха публиката със своите остроумни откровения за училищния живот и заслужено спечелиха симпатиите на зрителите.
Полиглотите от групата „България – Италия. Диалог на две култури”/водени от Боряна Стамболова/ потопиха аудиторията в атмосферата на живописните градове на Южна Италия. Презентацията им накара всички да се пренесат „далече, далече” и да замечтаят за нови пътешествия и приключения.
Импровизираната цветна градина, подредена от любителите на природата от клуб „Цветен свят”/наставлявани от Емилия Кремъкова/, привнесе не само красота в пространството, но и показа колко малки усилия трябва да положи всеки от нас, за да се доближим до природата и да я направим час от нашия живот.
Погледът на зрителите бе привлечен от изложбата от изкусни квилинг картини, картички и бижута – хартиени произведения и декупажни творби на приложниците от ателие „Фантазии от хартия”/творчески направлявани от Марияна Христова/. Истинско богатство от форми, идеи, композиции, прецизност и фантазия.
Не по-малко възхищение предизвика изложбата от стъклопис на талантливите художници, вдъхновявани и ръководени от г-жа Надя Караманова. Играта между цветовете и проникващите през стъклото слънчеви лъчи бе истинска наслада за изкушения зрител.
Участниците от клуб „Компютърна обработка на информация”/водени от г-жа Стоянка Стоянова/ презентираха моменти от едно виртуално пътешествие и ни направиха съпричастни към атмосферата и емоциите на една обиколка из красивите кътчета на страната ни. Така чрез технологиите реалната екскурзия бе споделена с други хора и запазена във времето.
Традиционно и този път многобройни почитатели спечели демонстрацията на роботи и презентацията на участниците от клуба по „Роботика”/ с ръководител Динко Динев/. Атрактивните „роботи в действие” предизвикаха силните аплодисменти на публиката.
По-късно празничното настроение се пренесе и във физкултурния салон и двора на гимназията, където клубовете по „Стрийтбол”/ръководител Ирена Петрова/, „Приложно плуване”/ръководител Митко Янев/ и „Забавни и различни спортни игри”/ръководител Теодор Илев/ представиха своите спортни умения пред многобройните си фенове. Овациите на публиката бяха за силата, уменията, съобразителността на нашите спортисти.
Освен че донесоха много настроение и емоции, клубните изяви на учениците от ПГ „Васил Левски” показаха отново как училището може да бъде не само място за иновативно образование, но и приобщаваща територия за разгръщане на творческите възможности и талант на младите хора.