Представителни изяви на клубовете по проект „Твоят час“ в ПГ „Васил Левски“

В деня на своя патронен празник възпитаниците на ПГ „Васил Левски“  показаха, че тяхното училище е не само територия на иновации в образованието, но и място  за среща на Таланта и Креативността на младите хора.  По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски“ в сградата на гимназията се проведоха представителни изяви на клубовете по проект „Твоят час“. Събитието се превърна в истински празник на творческата изява. 

   Артистичните участници от Клуб „Часът на таланта“, с ръководител Милена Георгиева , забавляваха публиката със своите остроумни откровения за училищния живот и заслужено спечелиха симпатиите на публиката. 

Полиглотите от групата „България – Оталия. Диалог с две култури“, водени от Боряна Стамболова, потопиха аудиторията в атмосферата на любимите си италиански градове. Презентацията им накара всички да замечтаят за далечни пътешествия и нови приключения. 

Представителите на Клуб „Успешна кариера“, с ръководител Мария Самра, привнесе нова нотка на събитието, като съчетаха полезното с приятното. Техните съвети как да се представим на интервю за работа – умение за водене на диалог, дрескод, „език на тялото“,  бяха посрещнати с интерес от съучениците им. 

Любителите на природата от Клуб „Цветен свят“, наставлявани от Емилия Кремъкова, демонстрираха как да присаждаме цветя и внесем красота в домовете си. Зрителите се убедиха, че са нужни съвсем малко усилия, за да бъдем по-близо до природата. 

Всички изяви се осъществиха сред изложбата от изкусни картини, картички и бижута – хартиени произведения и декупажни творби на приложниците от ателие „Фантазии от хартия“, творчески направлявани от Марияна Христова. 
    Красота и изисканост на празничната атмосфера внесоха стъклописите на младите художници от Клуб „Стъклопис“, ръководен от Надя Караманова. Картините им привлякоха погледите с пъстротата на багрите и майсторското изпълнение. 

   съвсем естествено многобройни почитатели спечели демонстрацията на роботи и презентацията на участниците от Клуб „роботика“, с ръководител Динко Динев. Атрактивните роботи в действие предизвикаха силните аплодисменти на публиката. 

Празничното настроение се пренесе и във физкултурния салон на гимназията, където клубовете по стрийтбол, приложно плуване и волейбол с ръководители Ирена Петрова, Митко Янев и Теодор Илев представиха своите спортни учения. 

Всички тези изяви уловиха в кадър с точното си око хроникьорите  от Клуб „Фотография“, с ръководител Стоянка Стоянова. Техните снимки не пропуснаха нито един интересен момент от тържеството. 

   Освен, че поднесоха много настроение и емоции, клубните изяви на учениците от ПГ“Васил Левски“ показаха как училището може да бъде не само място за иновативно образование, но и да приобщава територия за разгръщане на творческите възможности и талант на младите хора.