Представителна рота военнослужещи се участва в церемонията за 3 март

Почетни взводове със старши офицери и военнослужещ за издигане на националното знаме от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и от Авиобаза Безмер ще вземат участие в честването на Националния празник на Република България – 3 март, което ще се състои утре, 03.03.2018г. в гр.Ямбол.

С участието си в тържествения ритуал по издигане на националното знаме, на площада пред община Ямбол, от 10.30 часа, в празничното шествие, както и в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите за национално освобождение, представителната рота военнослужещи от гарнизон Ямбол ще отбележи 140 години от Освобождението на България от османско владичество, организирано от община Ямбол.

По-късно, в лесопарк Бакаджик край Ямбол, от 12.00 часа, майор Божидар Божилов – началник на щаба на 42-ри механизиран батальон, ще вземе участие и в честване, организирано от община Тунджа. В памет подвига и саможертвата на освободителите и в знак на признателност, той ще понсесе цветя на Мемориала на загиналите руски воини и български опълченци.