Практическо учение на терен проведоха институциите от ЕСС

Днес, 03.04.2024г., в изпълнение на годишната Областна план-програма по безопасност на движението по пътищата на област Ямбол се проведе практическа тренировка и учение на органите за управление и съставните части на Единната спасителна система.
Практическото учение на терен се проведе в следствие на ПТП на Републикански път III – 7072, km. 25,5. Участници в произшествието бяха лек автомобил с трима пътници и товарен автомобил превозващ опасен товар.
„Целта на днешното учение е да се подобри координацията и реагирането на отговорните институции при възникване на тежко пътнотранспортно произшествие с пострадали хора, да се покаже на обществото как взаимодействат помежду си при овладяване на ситуация с изтичане на опасни вещества.
Искам да благодаря за съдействието и да поздравя за добрата координация Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната здравна инспекция, Българският Червен кръст, Областното пътно управление и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, взели участие в това обучение. “ заяви заместник областният управител на област Ямбол – Николай Костадинов.