Празнично настроение на 1 март в Ямбол!

С различни инициативи Ямбол отбелязва празничния Първи март. За трета година по идея на Община Ямбол детските градини и Детска ясла в Ямбол украсяваха дървета в центъра на града с ръчно изработени от децата мартеници. С голямо желание в инициативата се включиха десетки деца.

Специален поздрав към кмета на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов отправиха децата от Детска градина „Свобода“ в ямболския Безистен.

 „Мили деца, благодаря ви за тази приятна изненада! Благодаря ви за труда, който сте положили, за да се насладим на тези прекрасни изпълнения. Това е най-ценният подарък за нашия екип в днешния ден“, каза кметът на Ямбол. Той благодари на учителите, родителите и възпитателите и пожела на децата и на всички жители на града здраве и късмет.

И тази година в Ямбол жени от пенсионерските клубове в града се превъплътиха в образа на Баба Марта. Те окичваха малки и големи с мартеници. Всички посетители в Центъра за административно обслужване в сградата на Общината получиха мартенички.

Подарък към ямболлии беше и мартеница от вълна, дълга 2,5 километра. Части от нея също бяха раздадени на гражданите.