Празник „От Цветница до Гергьовден“ подготвят в село Генерал Инзово

   На 9 април 2023 година в парка на с. Генерал Инзово ще се проведе двадесет и второто издание на Общинския пролетен празник „От Цветница до Гергьовден“, което ще бъде част от празничната програма за Деня на община „Тунджа“.  На него са поканени певчески групи и ансамбли, танцови формации, групи за автентичен фолклор, индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти от община „Тунджа“ и цяла България.

   Участниците са разпределени в три възрастови групи – до 14 г.; до 30 г. и над 30 г. Във всяка от тях се присажда първа, втора и трета награда. Всички групи получават диплом за участие, а индивидуалните изпълнители и участниците в конкурсите – грамота и медал, а класираните на първите три места в съответната категория – певчески групи, танцови формации, обичаи, и плакет.

   Съпътстващата програма включва кът за деца, в който те ще могат да творят по темата на празника; изложба на гоблени; занаятчии, които изработват бижута и сувенири и изложба от цветя с кът, в който желаещите могат да изработят своя икебана.

   Заявки за участие могат да се подават до 5 април включително на посочените адреси или телефони: НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1926“ с. Генерал Инзово, общ. „Тунджа“, обл. Ямбол, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 14, 0895506917, 0887903653  или на e-mail: chitaliste_inzovo@abv.bg