Посланикът на Република Азербайджан в България изпрати благодарствено писмо до директора на Регионален исторически музей – Ямбол

    Благодарствено писмо до директора на Регионален исторически музей – Ямбол изпрати Н. Пр. Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в страната ни. Поводът бе провелата се от 3-ти до 5-ти октомври в Ямбол международна научна конференция „Късноантичното християнство в Югоизточна Европа”, посветена на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките. В писмото се изразява специална благодарност за „великолепната организация и за топлото посрещане на азербайджанската делегация, водена от Академик Якуб Махмудов”, както и готовност за обсъждане „ на възможностите за по-нататъшно двустранно сътрудничество.”

Конференцията е част от проекта “LABedia: енциклопедия на Късната античност на Балканите, IV век”, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката и се организира от Института за балканистика с Център по тракология „Проф. Александър Фол“ при Българската академия на науките в партньорство с Регионален исторически музей – Ямбол и Община Ямбол.