Посланикът на Кралство Нидерландия показа специално отношение към Ямбол и подари лалета с цветовете на българското знаме

Петстотин лалета от сорта „Сердика“ ще красят Ямбол напролет. Подаръкът е от посланика на Кралство Нидерландия в България Нейно Превъзходителство госпожа Беа тен Тъшер. Интересен факт е, че този сорт е специално селектиран в Кралство Нидерландия по идея на нидерландското посолство като специален подарък за България за 110-годишнината на дипломатическите отношения между двете страни.  Цветовете, в които лалета ще разцъфнат, са бяло, зелено и червено като българското знаме,  във форма, която напомня роза. Нидерландската фирма, селектирала „Сердика“, е създавала сортове по поръчка за личности като краля на Нидерландия, музиканта Андре Рийо, сорт „Фредерик Шопен“ и много други.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански изказва благодарност към Нейно Превъзходителство госпожа Беа тен Тъшер, с която преди няколко месеца в Ямбол обсъдиха бъдещи възможности за сътрудничество. Предстои да бъде избрано място за засаждане на луковиците, които бяха предадени на Валентин Ревански от нейни близки приятели  – Адреанус Гринс и Събина Косева.