Посещение в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново

На 10 май 2017 година, по стара българска традиция, с домашно приготвена погача, пресен мед и китка здравец в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Веселиново бяха посрещнати гости от Турция, Румъния, Италия и Испания.

Международната делегация беше в община „Тунджа“ по проект: ”Мост между културите: метод на необходимите политики и стратегии за включване на ромските ученици и техните родители в образователните системи”, финансиран по Програма Еразъм +.

Учениците бяха подготвили кратка програма, като поздрав към всички присъстващи. Малките чаровници от първи клас посрещнаха гостите с песен, посветена на българския трибагреник и им подариха знаменца.

Ученик от втори клас рецитира  стихотворението „Аз съм българче”, а съучениците му поднесоха на гостите, ръчно изработени сърчица, в знак на приятелство.

Третокласниците представиха клуба „Улови мига”, в който участват по проект „Твоят час”, с ръководител Петя Василева. Всеки от гостите получи фотография. Посетителите бяха изненадани от тяхното творчество и позираха с децата за нови снимки.

Учениците от четвърти клас приветстваха с „Добре дошли!” гостите на различни езици.

Групите от V „а“ и V „б“ клас, които са включени в дейности  допълнително обучение по български език в прогимназиален етап по проект „Твоят час”, с ръководители Радка Димитрова и Надежда Канева, запознаха посетителите с работата си в часовете по проекта, а  гостите с интерес разгледаха портфолиата на учениците. Представен беше и рецитал, посветен на българската книжовност.

Всеки  ученик от клуба „Уча, творя с компютър”, с ръководител Иванка Ангелова, показа различна презентация.

Младите еколози, с ръководител Диана Бонева от клуб „Екология и опазване на околната среда” разведоха и показаха на гостите обработваната  от  тях  градина  и посадените дръвчета  от спечеления  проект „Когато засадим 100 000 дръвчета ще стане гора”. Учениците с радост им разказаха за самостоятелно изработения от тях кът от рециклирани материали.

Седмокласниците изпълниха пред гостите „Китчице, буйна лободо” и по тяхно  желание песента „ Ерделези”, под ръководството на  Минка  Янева.

Момичетата и момчетата от клуба по „Тенис на маса”, с ръководител Камен Канев, показаха своите умения, като с играта си показаха майсторство и талант.

Гостите обядваха с учениците и бяха очаровани от условията на столовото хранене в училищния стол.

Посещението в училището остави много положителни впечатления и емоции, както сред гостите, така и сред учениците и училищното ръководство.