Поредно дарение за Ямбол от семейство Новак

Яна Стойкова-Новак и нейният съпруг Раймонд Новак направиха поредното дарение за Ямбол. Те предоставят 16 хиляди лева за обновяване на част от детския кът в дворното пространство на Детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол.

„Когато решаваме по какъв начин да помогнем, винаги първо се информираме в Общината. В тази детска градина малчуганите са доста по-малки, те имат нужда от специална настилка, върху която да се движат, за да не се наранят, ако паднат“, споделя нашата съгражданка Яна Стойкова.

Община Ямбол изказва сърдечна благодарност за благородния жест към семейство Новак. „Радваме се, че все повече хора са съпричастни с усилията за създаване на благоприятни условия за живот и за развитието на нашия град“, коментира заместник-кметът Васил Александров, който посрещна дарителите.

Яна и Раймонд Новак не спират да помагат с дарения на града, те са в Ямбол почти всяка година. „Ямбол наистина става все по-хубав! Гордея се и съм много благодарна, че съм родена и израснала в този град, благодаря и на моите учители в Математическата гимназия, преди това – в училище „Страшимир Кринчев“, в „Христо Смирненски“, винаги с удоволствие се връщам тук“, коментира още Яна Новак.

Дарителската дейност на Яна Стойкова-Новак и Раймонд Новак започва преди около 25 години. Двамата са категорични, че ще продължат да помагат.