Поредна помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

В рамките на Националната благотворителна кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, Ямболската червенокръстка организация окомплектова още 36 кашона с вещи и стоки от първа необходимост, събрани от индивидуални и корпоративни дарители от област Ямбол. В кампанията се включиха администрациите на общините Ямбол и „Тунджа“, разкрили пунктове за набиране на материална помощ в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол и малките населени места на община „Тунджа“.

            След старателно сортиране и описване, съгласно изискванията, хуманитарната помощ отпътува за Националната складова база на БЧК в с. Лозен, от където ще бъде насочена към пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

            Извозването се осъществи с транспорт на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ангажирани с част от логистичната дейност в Националната благотворителна кампания на БЧК.

            Като резултат, материални дарения са направили общо 75 индивидуални и корпоративни дарители, от които 18 са предоставили финансови средства в касата на БЧК – Ямбол.

             Българският Червен кръст разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали.

            Националната благотворителна кампания на БЧК продължава с набирането на финансови средства в подкрепа на пострадалите по следните начини:

  1. На разкритата  банкова сметка:

      Български Червен кръст

                   Уникредит Булбанк АД

                   BG64UNCR76301078660913

                   UNCRBGSF (за пострадалите от земетресението)

  • В касата на БЧК – Ямбол, ул. «Димитър Благоев» № 1
  • На  кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.
  • Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст:
  • https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

             Изразяваме дълбока благодарност към всички дарители и партньори на БЧК, които се включиха в кампанията в знак на съпричастност към пострадалите от бедствието.

                                                    СЕКРЕТАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ