Пореден подарък за любителите на театралното изкуство

„Не е вярно, но аз вярвам“ от Пепино Де Филипо е поредното заглавие от Златния фонд на Драматичен театър „Невена Коканова“, който ще бъде представен онлайн.

          Само преди две години спектакълът предизвика небивал интерес сред българската публика. Специално за софийската премиера на „Не е вярно, но аз вярвам“ от Италия пристигна притежателя на ексклузивните права на творчеството на Пепино Де Филипо, неговата снаха Лаура Тибалди де Филипо.      Уникалната комедия, издържана в най-добрите италиански традиции се поставя за първи път на българска сцена от ямболския театър. Една комедия, която оставя зрителя без дъх от смях и неочаквани обрати. Основният персонаж Джервазио Савастано, макар и проспериращ индустриалец, не желае да предприема и най-малкото решение в живота си без да се съобрази с всички възможни суеверия. В дома си, в работата си, навсякъде и всичко е подчинено на безброй поличби и предзнаменования. Маниакалните му страхове са повод, както за комични недоразумения, така и за проблеми с хората около него, а какво ще направи семейството му по въпроса и дали ще успее да го вразуми?! Отговорът е в края на спектакъла. 

          В „Не е вярно, но аз вярвам“ участват Вълчо Янев, Михаил Лазаров, Даниела Райчевска, Мария Панайотова, Галина Иванова, Радослав Владимиров, Димитър Димитров, Капка Валентинова и Атанас Жеков. Режисьор на спектакъла еВладлен Александров, сценограф Ванина Цандева, а превода е направен от Румяна Сарайдарова.

          Спектакълът „Не е вярно, но аз вярвам“ ще бъде достъпен в интернет пространството във фейсбук профилите на Драматичен театър „Невена Коканова“ както винаги до сега в четвъртък, 21 май.