Полицейски операции

30 нарушения са установени при специализирана полицейска операция на територията на РУ – Елхово. Съвместната операция на служители от РУ –Елхово и РДГП- Елхово за противодействие на незаконната миграция, битовата престъпност и контрол върху пътното движение е проведена на 4 май.  В хода й са проверени 93 лица и 61 моторни превозни средства. От контролните органи са констатирани 30 нарушения. Съставени са 6 акта за установени административни нарушения и са наложени 24 глоби по фиш. В рамките на операцията са установени лица съпричастни към извършването на три криминални престъпления. Работата по случаите продължава. 

9 нарушения на ЗДвП са установени в Ямбол. Закононарушенията са констатирани вчера, от служители на сектор „Пътна полиция“, в рамките на операция по контрол за използване на обезопасителни колани от водачите на МПС.  Проверени са 37 моторни превозни средства. За констатирате нарушения са съставени 7 АУАН, 2 глоби по фиш.

През предстоящите почивни и празнични дни ще се проведат планирани специализирани полицейски операции по различни направления. При проверките в хода на полицейските операции по безопасност на движението ще се акцентира върху: спазване на правилата за движение; шофиране след употреба на алкохол; шофиране от неправоспособни водачи; контрол на скоростта; ползване на обезопасителни колани и системи и други. Спрямо нарушителите ще се прилагат съответните законови мерки.