Поклон пред саможертвата на героите!

Тържествено честване по случай Националния празник на Република България – 3 март, се проведе в населените места от община „Тунджа“.

Силно вълнуващо и емоционално тържество беше организирано в село Козарево. Беше изпълнена програма с патриотични стихове в памет на хилядите знайни и незнайни воини, отдали живота си за свободата на родината. В парка на селото, пред мемориалната плоча, в знак на преклонение пред саможертвата на героите, бяха поднесени цветя от жители и гости.

Жители и гости на село Тенево сведоха глави в знак на признателност към хилядите жертви, положили в земята на майка България своите кости по пътя към победата.

Денят на Освобождението – Трети март, бе тържествено отбелязан и в село Безмер. С поклон и цветя безмерци отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.

Тържественото честване на 139 години от Освобождението на България в село Бояджик се проведе на паметно и свято за бояджичани място – паметника „Априлец”, под който лежат костите на убитите и зверски изклани герои на село Бояджик, отдали живота си за така жадуваната пет века СВОБОДА. Жители и гости на селото поднесоха цветя в знак на признателност към саможертвата на загиналите герои за свободата на България.

Денят на Освобождението – Трети март, бе тържествено отбелязан в село Генерал Тошево. С традиционно българско хоро, жителите и гостите на селото отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.

В залата на народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1926“ се състоя празнична програма по повод Деня на Освобождението. След това жители и гости на селото, с поклон и цветя отдадоха почит към загиналите за свободата на Родината.

Националния празник на Република България бе тържествено отбелязан в село Ханово. Изпълнени бяха възрожденски песни и стихове. С поклон и цветя хановци отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.

В народно читалище „Прогрес – 1936“ – с. Дражево, се състоя празничен концерт по повод Националния празник на България. Препълнената зала на читалището събра малки и големи, гости и жители на селото. В празничната програма бяха включени възрожденски стихове и песни. Цветя, в знак на признателност към саможертвата на героите, паднали в борба за свободата на отечеството, поднесоха жителите на селото.

Денят на Освобождението бе тържествено отбелязан в село Голям манастир. С поклон и цветя жителите отдадоха своята признателност към загиналите за свободата на България.

Жителите на село Калчево също почетоха Националния празник на Република България. Пред паметника в центъра на селото децата рецитираха стихове и пяха песни. Жените от Клуба на пенсионера поздравиха всички присъстващи с родолюбиви песни. Всички жители на селото отдадоха почит към безсмъртните герои дали живота си за освобождението на родината.

   Жителите на община „Тунджа“ продължават да доказват, че не забравят и помнят героите, загинали за свободата. Тунджанци показват, че се гордеят, че са потомци на смели, горди и свободолюбиви хора.